Deprem NL 1 – 2 768x768
Nieuws

PERSBERICHT

“Het is één jaar sinds de aardbevingen in Turkije en Syrië hebben plaatsgevonden, maar er is nog steeds behoefte voor humanitaire hulp”

De voorzitter van Hasene International, Bekir Altaş, hield een toespraak voor de eerste gedenkdag van de oorlog. Altaş: “De rampen die plaatsvonden na de ernstige aardbevingen in gebieden van Turkije en Syrië zijn nog niet voorbij. Erg veel mensen leven nog in tijdelijke kampen en hebben nog steeds behoefte aan noodhulp.” Het rapport van HASENE documenteert de werkzaamheden en geboden hulp van Hasene.

Volgens het rapport dat is gepubliceerd door Stichting Hulporganisatie HASENE International, houden de slachtoffers van de aardbeving het vol in zware omstandigheden, terwijl het al een jaar is geweest sinds de aardbeving. Erg veel mensen leven nog steeds in noodhulpkampen. De wederopbouw gaat voort, maar de behoeftes van vele slachtoffers zijn nog niet voorzien. Ze hebben nog steeds behoefte aan steun.

Bekir Altaş, voorzitter van Hasene: “Wij, als Hasene, bevinden ons in het gebied sinds de eerste dag van de ramp. We zorgen voor onderdak; geven de mensen warme maaltijd en vers voedsel; en voorzien hun dagelijkse behoeftes. Met ons hulp kunnen we hun pijn doen stillen, ook al is het maar een klein beetje. Echter is het algemene beeld nog steeds deprimerend.”

Op 6 februari 2023 waren er twee grote aardbevingen van 7.7 en 7.6 die het zuidoosten van Turkije en sommige gebieden in Syrië ernstig hebben geraakt. Tienduizenden mensen zijn om het leven gekomen, waarvan vele in Turkije. Honderduizenden mensen hebben hun huis verloren en sindsdien leven velen van hun in tijdelijke kampen. Bijna het geheel van het infrastructuur, werkplekken, scholen, ziekenhuizen en riolering is niet meer te gebruiken. Degene die de mogelijkheid hadden, verhuisden naar andere steden en naar hun familie. Echter bleven er veel mensen in het aardbevingsgebied.

“Veel van deze mensen hebben nog steeds behoefte aan noodhulp. Ze strijden in hun tenten tegen hevige regenstormen en de kou in koude seizoenen, én tegen de hitte en insecten in warme seizoenen. De situatie van vrouwen, kinderen en ouderen die verzorging nodig hebben is het meest kritisch. Deze mensen die rampen achterelkaar hebben meegemaakt, moeten niet vergeten worden door andere problemen in de wereld,” zegt Altaş. Hij kondigde het rapport aan die een korte tijd geleden is gepubliceerd. Het rapport gaat over de werkzaamheden van Hasene in het aardbevingsgebied.

In het rapport wordt de hulp die Hasene biedt aan de slachtoffers sinds de eerste dag in de aardbevingsgebieden gedocumenteerd. Er wordt informatie gegeven over de aard van de hulp, welke maatregelen spoed hadden en dat de ramp nog niet voorbij is. HASENE roept de internationale mensheid op om de voortgaande invloeden van de aardbeving, de risico’s voor het volk en voor het gebied niet te vergeten.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws