IMG 7520 scaled e1711726483853 848x300
Nieuws

Hasene deelt duizenden voedselpakketten uit in Nederland

HET IS DEUGDZAMER TE GEVEN DAN TE ONTVANGEN

Het vastenmaand Ramadan is de periode dat ons in staat stelt wilskracht te ontplooien, opdat we ons lichaam en geest op een harmonieus en efficiënte manier kunnen gebruiken. Het stelt ons in staat ons vermogen te gebruiken in dingen die bevorderlijk zijn voor onszelf en onze omgeving.

Ondanks de rijkdom en ontwikkeling die ons land kent blijven armoede en honger helaas een mondiaal probleem. Volgens de statistieken zijn er rond een miljoen mensen in Nederland die in armoede leven.

Stichting Hasene Hulporganisatie Nederland breidelt voort tegen armoede en voorziet in de voedselbehoeften van gezinnen in nood.

Om enigszins de schrijnende situatie van de jongeren in de COA te verlichten en de kwetsbaren onder de nieuwkomers de maand Ramadan te geleiden gaat Hasene ook die jongeren voorzien van voedselpakketten.

Middels het uitreiken van hulp ter bevordering van herstel, zingeving worden ook de ingeslotenen bijgestaan. In totaal zullen er 2160 voedselpakketten ter beschikking gesteld worden aan diverse Voedselbanken en instanties ter verzachting van armoede in ons midden.

Ramadan, de maand van sociale bijstand en solidariteit, maakt ons meer bewust van deze ongelijkheden en maakt het doen van liefdadigheid en het geven van aalmoezen een onderdeel van ons aanbidding.

Ramadan, waar in een spirituele sfeer zich verspreidt, betekent geduld, aanbidding, genade, vergeving, overvloed, opwinding, vreugde, empathie en tolerantie.

Moge deze gezegende, vergevingsgezinde maand ons verenigen en vrede brengen.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws