Als blijk van dankbaarheid

Adak, Aqiqa en Shukr Offerproject

Ook bij andere gelegenheden dan het offerfeest kan men een offerdier slachten. Daartoe behoort het aflossen van een beloofd offer (nazr, adak), het offer ter verwelkoming van een pasgeborene (akika) en het offer als blijk van dankbaarheid (Shukr). Middels het slachten van een offerdier, wordt de verplichte religieuze handeling uitgevoerd en worden de offeraandelen uitgedeeld aan de behoeftigen. Hasene geeft u de mogelijkheid om uw offer met mensen elders in de wereld te delen.

Video afspelen over Omslagfoto Adak, Aqiqa en Shukr Offerproject

Vele mensen in Afrika en Azië kunnen nauwelijks vlees eten. Volgens de gegevens van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, is de jaarlijkse vleesconsumptie per inwoner: 4 kg in Bangladesh, 4,4 kg in India en 6,3 kg in Sri Lanka. In Afrika is de consumptie slechts marginaal hoger met 7,8 kg in Mozambique, 8,1 kg in Gambia, 8,8 kg in Nigeria en 9,6 kg in Tanzania. De offerdieren die worden gekocht met uw donaties voor adak, aqiqa en shukr worden geslacht in landen die regelmatig bezocht worden. Het vlees wordt verdeeld onder behoeftigen, weeskinderen, alleenstaanden en leerlingen op kostscholen.

Gerealiseerd dankzij uw steun

Fotogalerij

Overzicht

Gerelateerde nieuws

FAQ

Veelgestelde vragen

De offerdieren van Adak, Akīka en Sukr worden voornamelijk geslacht en gedistribueerd in de landen waar Hasene ook met andere goede doelen projecten actief is.

Nadat het offerdier is geslacht, sturen wij een bevestiging hiervan per sms aan onze donateurs.

U selecteert op onze website ‘Doneer nu’. Hier kunt u het kopje ‘Kurban’ selecteren waarna u het gedeelte van het offerproject selecteert en bepaalt hoeveel u wilt doneren. Hierna kunt u een betaling uitvoeren door op de knop ‘Doorgaan’ te klikken en uw gegevens in te voeren.

Een tweede optie; vul het onderstaande formulier in en stuur het naar ons toe.

U kunt ook een offer doneren door contact op te nemen met onze nationale en regionale vertegenwoordigers.

U vindt een verklaring van machtiging op de enveloppen van het offerproject. Daarmee kunt u Stichting Hasene volmacht geven om het offer uit te voeren. Als u de intentie heeft gesteld om te offeren bij het overhandigen van de donatie, wordt de offerdienst als vervuld beschouwd. Een machtiging van iedereen persoonlijk ontvangen, zal lastig zijn voor een dergelijke grote organisatie en zal voor onnodige moeilijkheden zorgen in de uitvoering van het project.