Voor een gezond leven

Gezondheidsprojecten

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is er 1 arts voor 50.000 patiënten in landen als Nigeria, Somalië en Rwanda. Als we dit vergelijken met landen zoals Duitsland en Denemarken is dit 1 arts per (gemiddeld) 300 patiënten.

Vooral arme mensen in ontwikkelingslanden worden vaak uitgesloten van medische zorg.

Video afspelen over Omslagfoto Gezondheidsprojecten

De cataract, een eigenlijk gemakkelijk behandelbare oogziekte, is een van de meest voorkomende oorzaken van Afrika bezuiden de Sahara.

Met onze gezondheidsprojecten behandelen wij de medische zorg voor cataracten en hulp middels onze mobiele kliniek.

Gerealiseerd dankzij uw steun

Fotogalerij

Overzicht

Gerelateerde nieuws

FAQ

Veelgestelde vragen

Kies de categorie “Gezondheid” op onze website onder de doneer nu sectie. Klik op “Gezondheidsprojecten”. Kies het gewenste project en geef het bedrag van uw gift aan. Bevestig met “Volgende” en geef nu de gevraagde informatie zodat het donatieproces met succes kan worden voltooid.

Een andere optie is om in contact te komen met onze vertegenwoordigers, zodat zij u kunnen helpen met uw donaties aan de noodhulp.

Dit is een fonds waarbij alle donaties voor cataract bijeen komen. Hieruit wordt oogheelkundige chirurgie voor het verwijderen van cataract gefinancierd. Duizenden mensen kunnen op deze manier hun gezichtsvermogen terugkrijgen.