Fas Yardimi foto12 848x300
Nieuws

Hasene blijft hulp bieden na aardbeving in Marokko

Hasene International stuurt nog steeds hulp naar het land na de aardbeving met een kracht van 7, van 9 september 2023. Honderden burgers zijn beïnvloed door de verwoesting; Hasene een van de eerste hulporganisaties was die in het gebied aankwam.

Duizendvijfhonderd mensen in 14 dorpen zijn bereikt

Hasene International gaat voort met werkzaamheden op het veld sinds de eerste dagen van de aardbeving met een reddingsteam. Het team van 7 man, inclusief medewerker van Hasene International Selman Duran, heeft zijn werkzaamheden onder coördinatie van Hasene Internationals Murat Sevinç, 7 dagen lang doorgezet. Ze hebben ook voedselpakketten uitgedeeld om de basisbehoeftes van aardbevingsslachtoffers de voldoen.

In februari 2024 stuurde Hasene voor 300 tenten per dorp, slaapzakken en generatoren voor 14 dorpen, waarmee ze zorgden voor leefbare omstandigheden voor circa 1500 man. Bovendien hebben deze families voedselpakketten ontvangen in de afgelopen Ramadan.

Na de tenten is het tijd voor permanente projecten
De projecten die in het aardbevingsgebied zullen plaatsvinden bevatten: huizen repareren, waterleidingen vernieuwen en waterputten openen. Bovendien zijn is het weesproject begonnen voor de kinderen die hun families zijn kwijtgeraakt.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws