Zegeningen voor de donateurs, vreugde voor de behoeftigen

Voedselpakketten campagne

Er lijden steeds meer mensen honger in de wereld door de gevolgen van droogte, oorlogen, natuurrampen en economische crises. Volgens de huidige schattingen van de Verenigde Naties lopen momenteel 815 miljoen mensen het risico om te verhongeren. In veel landen wordt de situatie momenteel zelfs als “zeer ernstig” beschouwd.

Video afspelen over Omslagfoto Voedselpakketten campagne

Dankzij uw donaties worden er tijdens de vastenmaand Ramadan, maar ook gedurende het jaar, in tientallen landen voedselpakketten uitgedeeld aan duizenden behoeftigen.

Gerealiseerd dankzij uw steun

Fotogalerij

Overzicht

Gerelateerde nieuws

FAQ

Veelgestelde vragen

De voedselpakketten campagne is een humanitaire hulpinitiatief dat wordt uitgevoerd onder leiding van HASENE en in samenwerking met lokale partners volgens het principe van lokale betrokkenheid. 

Het basisdoel van de campagne is om hongersnood te bestrijden, hulpbehoeftigen te helpen, bij te dragen aan hun educatie en solidariteit tussen gemeenschappen te bevorderen.

In deze context streven we ernaar om basisvoedselproducten te verstrekken aan mensen in nood door vóór de maand Ramadan en in de andere maanden voedselpakketten uit te delen. In sommige gebieden verlenen we warme-maaltijddiensten aan hulpbehoeftigen door gaarkeukens te openen.

Deze gaarkeukens hebben als doel om vooral de meest kwetsbare groepen in de samenleving te helpen. Met onze mobiele gaarkeukens brengen we hulp naar een groter geografisch gebied.

Dit zorgt ervoor dat hulpbehoeftigen in verschillende regio’s worden gesteund. Binnen de Voedselpakket Campagne organiseren we ook speciale activiteiten voor wezen. 

Het ondersteunen van weeskinderen is een belangrijk deel van onze humanitaire hulpwerkzaamheden. Deze campagne draagt ook bij aan onderwijs voor degenen in nood. 

Met €5 van elk voedselpakket donatie worden onderwijsactiviteiten gesteund, zodat hulpbehoeftigen met meer hoop naar de toekomst kunnen kijken.

In het kort beoogt de Voedselpakketten Campagne niet alleen om hulp te bieden, maar ook om bij te dragen aan de basisvoedselbehoeften en educatieve behoeften van mensen in nood, zodat we een deel uit maken van de menselijke familie.

Ja, we werken elk jaar met een specifieke prioriteit. Deze prioriteiten stellen we op basis van de ontwikkelingen in de wereld, na overleg met onze partners. Op basis van de resultaten van onze laatste overleg blijkt dat de behoeften van slachtoffers in oorlogsgebieden zoals Palestina, Oekraïne en Soedan zeer groot zijn. Deze benadering zorgt ervoor dat we ons meer richten op het doel van onze campagne en effectiever hulp kunnen bieden aan hulpbehoeftigen.

HASENE gebruikt verschillende mechanismen om onze partners te inspecteren en er zeker van te zijn dat de hulp op een effectieve manier wordt verdeeld tijdens de campagne. Dit verificatie- en controleproces zorgt ervoor dat de humanitaire hulp op de juiste manier op de juiste plek komt. Ten eerste volgen onze waarnemers de campagnewerkzaamheden ter plaatse. Deze waarnemers beoordelen of de hulp daadwerkelijk bij de hulpbehoeftigen terechtkomt. Bovendien houden ze toezicht op het verstrekken en uitdelen van hulp, en streven naar transparantie in elke stap. In gebieden waar we om veiligheidsredenen geen waarnemers naar toe kunnen sturen, schakelen we derde partijen in voor de controle en toezicht. Deze derde partijen zorgen ervoor dat de campagne constant wordt gecontroleerd en dat de hulp op een effectieve manier wordt verdeeld. Bijvoorbeeld, in de oorlogsgebieden van Gaza en Palestina werken we samen met organisaties die effectief opereren, zoals de UNRWA. Op deze manier weten we zeker dat de hulp ondanks veiligheidszorgen, zijn bestemming bereikt. Hiernaast, vragen we onze partners voor regelmatige rapporten en actuele informatie. Deze rapporten geven ons actuele informatie over de voortgang van de campagne en zorgen ervoor dat we zeker zijn van de effectiviteit van de campagne.

HASENE past zorgvuldig toezicht- en controlemechanismes toe om ervoor te zorgen dat de hulp op een effectieve manier wordt uitgedeeld en bij de hulpbehoeftigen terecht komt. Op deze manier behouden we het vertrouwen van onze donateurs en van de hulpbehoeftigen.

Elk voedselpakket bevat meestal basisvoedingsmiddelen, zoals: rijst, pasta, linzen, zonnebloemolie, suiker, zout, meel, melkpoeder, thee, vruchtensap en dadels. Afhankelijk van het land en de regio kunnen ook andere basisvoedingsmiddelen worden opgenomen in het voedselpakket.

Online Donatie: Bezoek onze website en klik op de "Doneer nu" knop. Selecteer "Voedselpakketten" en kies het bedrag dat u wilt doneren. Ga verder naar de volgende pagina om uw persoonlijke gegevens in te voeren en uw betaling te voltooien.

Formulier Donatie: Vul de gevraagde informatie in op het onderstaande formulier en stuur dit naar ons op. U kunt het formulier per post versturen of persoonlijk overhandigen aan een van onze lokale vertegenwoordigers.

Doneren via Vertegenwoordigers: Neem contact op met onze vertegenwoordigers, zowel landelijk als lokaal, om te doneren. Zij zullen u helpen met alle benodigde stappen en informatie.