20231101 151117 848x300
Nieuws

Feestelijke opening nieuw weeshuis in Benin

In de afgelopen dagen vond er in de regio Sakété een evenement plaats waarbij met enthousiasme de opening van een nieuw weeshuis en de overhandiging van voedselpakketten aan behoeftigen werden gevierd. Dit project, dat ten goede komt aan de stad met 114 duizend inwoners, markeert tevens het begin van verschillende andere initiatieven.

De opening van het weeshuis vond plaats op een locatie naast de eerder door Hasene gebouwde fontein. Met een capaciteit van 100 personen (50 meisjes, 50 jongens) is het weeshuis een resultaat van een project dat twee jaar geleden werd gestart met als doel de kinderen in de regio een hoopvolle toekomst te bieden.

Tijdens de openingsceremonie van het weeshuis werden ook voedselpakketten uitgedeeld aan 500 gezinnen die aanwezig waren. Deze hulp is een uiting van solidariteit en ondersteuning voor de behoeftigen in de regio. De activiteiten beperkten zich niet tot de regio Sakété; op dezelfde dag werden ook 100 gezinnen in Porto-Novo voorzien van voedselpakketten, waarmee in totaal 600 pakketten aan behoeftigen werden uitgereikt.

Met de steun van donateurs werden ook 21 grote dieren geofferd als onderdeel van adak, aqiqa en shukr offers. Het vlees van deze geofferde dieren werd verdeeld in 147 aandelen en uitgedeeld aan wezen en behoeftigen.

Ten slotte werd er inspectie uitgevoerd op de waterputten die routinematig worden onderhouden. Tijdens de inspectie werden notities genomen over eventuele gebreken en werden stappen ondernomen om deze tekortkomingen te verhelpen.

Dit evenement benadrukte de inspanningen van de gemeenschap om samen te werken, hulp te bieden aan de behoeftigen en een bron van hoop te zijn. De solidariteitscultuur van het Beninse volk wordt versterkt door dergelijke activiteiten en belooft een hoopvolle toekomst.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws