suriye idlib 2 1 848x300
Nieuws

In Idlib zijn er van de 901 woningen 128 door Hasene International opgeleverd

Mede dankzij de samenwerking tussen Turks (Kizilay) Rode Halvemaan en andere organisaties waaronder ook Hasene International, zijn er 901 woningen gebouwd in de stad Idlib te Syrië.

Het totale huisproject bekend als het “Keferlusin project” is het realiseren van 5000 woningen opgedeeld in fases;  de project heeft nu zijn 2e fase afgerond. Hasene International is nu bezig om 128 woningen aan de nieuwe eigenaren, slachtoffers van de oorlog,  over te dragen.

Het afronden van de 2e fase heeft met een feestelijke overdracht ceremonie plaatsgevonden In de aanwezigheid van plaatsvervangend gouverneur van Hatay, Oguzhan Bingol, voorzitter van Turks (Kizilay) Rode Halvemaan, Ibrahim Altay en de voorzitter van Hasene International, Mesut Gulbahar en voorzitters van andere vrijwilligers organisaties.

De voorzitter van Turks Kizilay, Ibrahim Altan gaf aan in zijn speech dat er in 11 jaar, vanaf 2011 een totaal aan 4.16 milyard TL aan hulp is verleend in Syrië. Om de wederopbouw te realiseren en de veiligheid te behouden zijn ze op 5 verschillende punten begonnen aan het huisproject.

Verder heeft Mesud Gulbahar de voorzitter van Hasene International aangegeven om door te gaan met het verlenen van hulp i.v.m. het huisproject; “Dit was ons eerste deelname  in dit project, wij hebben ons voorgenomen om weer deel te nemen aan de volgende fase. Als organisatie zijn we nu bezig om in de komende dagen beslissingen te nemen over bepaalde projecten die we willen realiseren in dit gebied.” Voorzitter Gulbahar heeft aangeven dat er intentie is om een rehabilitatie centrum te realiseren. De hulp aan Syrië zal blijven doorgaan.

Bij het bouwen in het desbetreffende gebied van de huizen is overal rekening mee gehouden. Van schoonwater tot aan watertanks, alles wat nodig is voor het dagelijkse bestaan is tot in de puntjes geregeld.

Naast huizen is er ook

een moskee, polikliniek, een school met 22 klaslokalen voor kinderen die belemmering hebben ondervonden door de oorlog, hun onderwijs voort te zetten, en nog andere algemene ruimtes in gebruik genomen.

Dit gebied is nu 2 scholen rijker, een basisschool en een middelbare school. 2000 leerlingen kunnen er voortaan onderwijs volgen.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws