5cb388e4 1710 4dd8 8907 0e940706f6ad 1600x600 1 848x300
Nieuws

Voedselpakketten project 2020

Doneer een voedselpakket, help bewust

Stichting Hasene Hulporganisatie Nederland heeft ook dit jaar het voedselpakketten project gestart om de heilige maand Ramadan te doorkomen voor kansarme gezinnen. “Schenk een voedselpakket, help bewust” luidt het motto. Het doel is om samen met de donateurs wereldwijd honderdduizenden behoeftigen te voorzien van voedselpakketten. Het gedoneerde aantal voedselpakketten nemen toe en hiermee kunnen er nog meer hulpbehoeftigen geholpen worden.

Ons doel: 80.000 voedselpakketten

Stichting Hasene Hulporganisatie Nederland legt ieder jaar de lat hoger. Zo streven we ernaar om in samenwerking met Hasene International e.V. steeds meer kansarme gezinnen over de hele wereld te kunnen voorzien van een Ramadanpakket. Met het doel van 80.000 voedselpakketten kunnen we honderdduizend behoeftigen een waardige iftar schenken.

Met dit project willen wij behoeftigen in diverse landen bereiken.

Eén op de negen personen leeft in hongersnood

Als gevolg van droogte, oorlog, natuurrampen, economische en humanitaire crisissen is de hongersnood wereldwijd een grote dreiging. Jaarlijks lijden wereldwijd 815 miljoenen mensen aan hongersnood. Dit komt neer op één op de negen mensen van de wereldbevolking. In Afrika leeft zelfs 72% van de bevolking in voedingscrisis en lijdt aan ondervoeding.

Het doel en het belang van een voedselpakket

Met het voedselpakketten project, een jaarlijkse traditie tijdens de Ramadan, proberen we de armen en hulpbehoeftigen te bereiken voor de heilige maand begint.

Ramadan, de maand van vrijgevigheid, versterking van het geloof, saamhorigheid en solidariteit. Dit project staat in teken om ook de kansarme medemens een waardige iftar te gunnen. Het is de Heilige Maand waarin onze spiritualiteit een hoog niveau bereikt. Hierdoor kan de behoeftige ook de barakah (overvloed) en de rahmah (zegens) meemaken in deze Heilige Maand.

Dit project bouwt een brug tussen de welvarenden en behoeftigen. De inkomensongelijkheid in de wereld wordt elk jaar groter. De welvarenden komen hoger op terwijl de behoeftigen in erbarmelijke omstandigheden verkeren. Met dit project wordt de solidariteit tussen de welgestelde en ondergeschikte families versterkt. Zo moedigt het de steun aan, met elkaar voor elkaar.

In de heilige maand Ramadan kunnen wij elke avond uitkijken naar een iftar om onze vaste te breken. Door de donaties voor de start van de Ramadan te doen, kunnen de armen ook uitkijken naar een waardige iftar en een solidaire heilige maand meemaken.

Eén voedselpakket: €50,-

Een voedselpakket bedraagt 50 euro. Met deze donatie worden voedselpakketten geleverd aan tienduizenden behoeftigen. Bovendien wordt er tijdens deze heilige maand elke dag een warme maaltijd geleverd aan honderden mensen die zich bevinden in de Hasene gaarkeuken te Bosnië en Herzegovina. Ook wordt er dagelijks brood uitgedeeld mede dankzij de mobiele bakkerij van stichting Hasene. Ten slotte wordt met deze donatie Eid-cadeautjes voor weeskinderen bekostigt en wordt het onderwijs gefinancierd van deze kinderen.

De inhoud van een voedselpakket bestaat uit essentiële levensmiddelen zoals rijst, pasta, meel, suiker, olie, tomatenpuree, bonen en dadels. De inhoud varieert per land en is afgestemd op de ingrediënten van de lokale culturele keuken.

Hoe kan ik het proces van mijn donatie vervolgen?

Elk donateur draagt bij aan de voedselvoorziening. De informatie over het transport en distributie kan worden vervolgd. Dit kan via de fotogalerij die zich bevindt op de website en via social media. Via deze mediums worden de bezochte plaatsen, donaties, lokale hulp en hun leefomstandigheden gepubliceerd.

Hoe bereiken de voedselpakketten hun eindbestemming?

Vrijwilligers overhandigen de pakketten aan de behoeftigen. Het samenstellen van de voedselpakketten en het overhandigen wordt in het land zelf uitgevoerd. Op deze manier geven we economische steun, door lokaal de inkopen te doen. Ook wordt de inhoud van een pakket zorgvuldig volgens de eetcultuur bij elkaar gebracht. In totaal zullen er 272 vrijwilligers uitgezonden worden naar de 60 landen, zodat het proces transparant verloopt.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws