Hasene Koyu Suriye 1 768x576
Nieuws

Hasene start met de bouw van Hasene Syrië Dorpscomplexproject

Hasene blijft de wonden van de aardbeving genezen met mobiele diensten, logistieke centra, materiële en financiële hulp, scholen, rehabilitatiecentra, containersteden, gezondheidszorg, voedsel-kleding-brandstofhulp, duizenden vrijwilligers en vele andere diensten.

Direct na de aardbeving opende Hasene containersteden in Kahramanmaraş en Adıyaman om de burgers van dienst te zijn, en met het schoolbouwproject in de Kırıkhan-district van Hatay benadrukt Hasene opnieuw het belang van onderwijs.

Op dit moment bouwt Hasene het “Hasene Suriye Dorpscomplexproject” met 108 woningen, een moskee, een gezondheidscentrum, een school en een waterput. Het doel van het project is om de gemeenschap te helpen herstellen na de vernietiging veroorzaakt door oorlog en aardbevingen, solidariteit en steunnetwerken van de gemeenschap te versterken.

Met de onderwijsfaciliteiten in het project wordt beoogd bij te dragen aan het onderwijsproces van de kinderen die in het complex zullen wonen, hen de mogelijkheid te bieden om basisvaardigheden te ontwikkelen, hoop en motivatie voor de toekomst van kinderen te bieden vanwege de moeilijkheden die de oorlog en aardbeving met zich meebrengen, hun persoonlijke en maatschappelijke potentieel te ontwikkelen en bij te dragen aan het bevorderen van regionaal welzijn door de kracht van toekomstige generaties om levens en samenlevingen te transformeren, te stimuleren.

Tijdens het evenement werd niet alleen het Hasene Suriye Dorpscomplexproject gelanceerd, maar ook de symbolische eerste steenlegging van het Hasene Onderwijs- en Rehabilitatiecentrum en de opening van het Hasene Syrië Coördinatiekantoor. Onder de aanwezigen bevonden zich Kemal Ergün, de algemeen voorzitter van IGMG (Islamitische Gemeenschap Milli Görüş), Murat Sevinç, de vicevoorzitter van Hasene International, Ahmed Divleli, de voorzitter van IGMG Turkije, Halil Aydın, de voorzitter van de Hasene Turkije, Abdurrahman Çetin, de adjunct-directeur-generaal van de Turkse Diyanet Vakfı, en een delegatie.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws