arakan 4 1152x600 1 848x300
Nieuws

Bijeenkomst voor Arakan: “Rohingya crisis; hoe nu verder?”

Hasene Hulporganisatie hield haar Arakan-zitting in Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina.

Internationale academici, politici, activisten en experts op dit gebied namen het woord tijdens de workshop, die een voorbereiding is op de tweede Arakan-conferentie, die in 2023 weer in Bosnië en Herzegovina zal plaatsvinden.

“Rohingya-crisis: Een zitting gehouden onder de titel; hoe nu verder?”; Arakan commissiehoofd Muhammet Turhan, gepensioneerde generaal Mahfuzur Rahman (Bangladesh) Nurul İslam, voorzitter van de Arakan Rohingya National Organization, voormalig voorzitter van de mensenrechten prof. dr. Seweryn Antoni O”zdowsky (Australië), Graham Thom (Amnesty International), expert op het gebied van internationale betrekkingen Dr. CRM Abrar, Dr. Habib Siddiqui en IGMG-voorzitter Kemal Ergün hielden toespraken.

Na de zitting werd de Verklaring van Sarajevo gepubliceerd.

Hasene-voorzitter Mesud Gülbahar evalueerde de Arakan-zitting. Gülbahar benadrukte dat ze achter de onderdrukten en slachtoffers staan en verklaarde dat zij de stem van de onderdrukten en slachtoffers van Rohingya zullen blijven.

“We hebben de Arakan-conferentie en zitting gehouden om het bloedbad in Arakan aan te kondigen binnen onze samenleving en om het bewustzijn op internationaal niveau te vergroten.

De wereldagenda verandert heel snel. Het is noodzakelijk om regelmatig te herinneren aan de grieven die er zijn en worden ervaren in deze snelle verandering.

In dit kader brengen we verschillende niet-gouvernementele organisaties en opinieleiders uit Arakan samen. We zijn van plan om in 2023 de tweede Arakan-conferentie in Bosnië en Herzegovina te houden.

Een vraag kan bij u opkomen, waarom Bosnië en Herzegovina. We vinden het zinvol om het hier te houden vanwege de genocide die Bosnië en Herzegovina in zijn recente geschiedenis heeft meegemaakt.

De Arakan-zitting was in dit verband zinvol en er werd een Verklaring van Sarajevo afgegeven. We hebben dit gedeeld met het publiek. We zullen de stem blijven van de onderdrukten en de slachtoffers.”

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws