IMG 20230916 WA0006 768x355
Nieuws

Aardbeving Marokko: Oproep tot solidariteit en noodhulp

Marokko heeft een zware aardbevingsramp meegemaakt. Hierdoor hebben duizenden mensen hun leven verloren, zijn ze onder het puin bedolven geraakt of gewond geraakt. De Islamitische Gemeenschap Millî Görüş (IGMG) en Hulporganisatie Hasene International hebben een oproep gedaan voor solidariteit en een noodhulpactie begonnen voor de slachtoffers van de aardbeving.

Hasene heeft het eerste noodhulpprogramma voor de slachtoffers van de aardbeving geïmplementeerd. Het eerste hulpteam van Hasene uit Duitsland en Frankrijk arriveerde zaterdag in het land. Het tweede team, bestaande uit artsen en zoek- en reddingsteams uit Zweden, arriveerde zondag in het land.

Het belangrijkste doel is om in samenwerking met lokale instanties dringende hulp te bieden en deze hulp naar de getroffen mensen te brengen. Het noodhulpprogramma omvat momenteel de volgende items: voedsel, schoon drinkwater, medische benodigdheden, onderdak en hygiëneproducten. Vrijwilligers werken hard om tenten te verschaffen, deze op te zetten en van stroom te voorzien, en mensen plekken te bieden om te slapen.

Hasene-voorzitter Bekir Altaş zegt: “Barmhartigheid, mededogen en hulp aan degenen in nood zijn fundamentele verantwoordelijkheden van het mens-zijn. Als moslims zijn we verplicht om mensen in dringende nood te helpen en er voor hen te zijn in deze moeilijke tijden. Hasene zet al haar kennis en expertise in om het leed van de slachtoffers van de aardbeving te verzachten en hen te ondersteunen.”

IGMG Algemene Secretaris Ali Mete zegt: “Ik wens alle broeders en zusters die door de aardbeving zijn getroffen in deze moeilijke tijden kracht en geduld van Allah toe. Als Islamitische Gemeenschap Millî Görüş staan we naast het Marokkaanse volk, we voelen hun pijn diep en delen deze. Hun pijn is onze pijn.”

Altaş en Mete benadrukken: “Hasene en Islamitische Gemeenschap Millî Görüş roepen iedereen op om in actie te komen voor de slachtoffers van de aardbeving die dringend hulp nodig hebben. Geldelijke donaties zullen worden gebruikt door onze vrijwilligers ter plaatse om de dringend benodigde goederen en producten te leveren. Elke donatie is nu belangrijk.”

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws