mesud gulbahar 2 e1603715643954 768x351
Nieuws

Persbericht wereldvoedseldag

“Onze voedseldistributies zetten voort”

Mesud Gülbahar, voorzitter van Hasene International e.V., gaf een verklaring omtrent de Wereldvoedseldag te 16 oktober.

Wegens de huidige pandemie hebben we wereldwijd te maken met economische krimpen, verder groeiende werkeloosheid en problemen bij het bevoorraden van de primaire levensmiddelen. Gülbahar deelde mee dat, ondanks deze maatschappelijke problemen zal Hasene hulporganisatie doorgaan met het leveren van voedseldistributies voor de behoeftigen.

Gülbahar zei het volgende:

“De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) heeft 16 oktober verklaard als de Wereldvoedseldag. Elk jaar wordt er een bepaald onderwerp in het licht gebracht en hierbij een bepaald besef aangewakkerd. Het onderwerp dat dit jaar op de agenda stond, was het effect van COVID-19 op de levensmiddelen en de oplossingen hiervan.

Als Hasene hulporganisatie leveren we wereldwijd hulp bij behoeftigen in meer dan 100 landen voedselpakketten. Dit doen we door middel van verschillende campagnes; Voedselpakketten, Zakaat en Fitr (aalmoes) en Qurban. Door de coronacrisis hebben we deze hulp vermeerderd. Terwijl het coronavirus zijn hoogste cijfers bereikte, hebben we voedselhulp geleverd bij hen die geraakt zijn door de pandemie en zij die moeite hebben bij het komen aan voedsel. In deze periode hebben we 10 miljoen Turkse Lira besteed aan voedselhulp in Turkije en in desbetreffende Europa-landen hebben wij ook ons steentje bijgedragen.

Vanaf het eind van dit jaar zullen wij beginnen met onze controle en inspectie bij onze weeskinderen, waterputten, noodhulp en Zakaat-campagnes. Samen met deze controles zijn  wij van plan om met de distributie van voedselpakketten en het distribueren én offeren van de Akika/Adak de voedselhulp te leveren bij de behoeftigen. Wij zullen onze hulp voortzetten voor de wereldwijde mensen in nood, die de primaire levensmiddelen helaas niet kunnen bereiken.”

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws