bosna hersek kamp lipa 1800x600 1 848x300
Nieuws

Noodhulp aan vluchtelingen in Bosnië en Herzegovina

HULP AAN VLUCHTELINGEN IN HET KAMP LIPA IN BIHAĆ

Hasene heeft noodhulp geboden aan vluchtelingen in het in Bihać gelegen kamp Lipa. Aan hen werd steun geboden met 1.000 dekens en 1.000 paar winterschoenen en bovendien zal 7 dagen lang tweemaal daags warme maaltijden gegeven worden.

“ACHTER HUN HOOP HIER HEEN GEREISD”

Enver Eminovic organiseerde als vertegenwoordiger van Hasene op de Balkan de hulpactie. Deze werd gehouden onder regenval en hij vertelde over de zware levensomstandigheden van de bewoners.

Ook aanwezig bij de hulpactie was Hasene Oostenrijk directeur Serafettin Sungur. Hij omschreef Lipa als een tentenkamp aan de voet van de bergen bij Bihać. “We hebben winterschoenen en dekens uit gedeeld en er zullen warme maaltijden gegeven worden, een week lang. Het merendeel van de mensen in het kamp bestond uit Afghanen en Pakistanen. Het koude weer en de hevige regen zorgen ervoor dat de vluchtelingen onder moeilijk omstandigheden komen.

Deze mensen zijn achter hun hoop gegaan en tot hier gekomen en wachten hier verder uit hoop op een beter leven. De grotendeels jonge vluchtelingen hadden door binnenlandse onrust en armoede geen vooruitzicht en zijn helemaal hierheen gekomen. Moge Allah ze helpen.”

“DEZE VLUCHTELINGEN ZIJN HIER OPGESLOTEN”

Na een 10-daagse voorbereiding gevolgd door de hulpactie had IGMG Balkan voorzitter Edin Salkovic hierover het volgende te zeggen. “Bij Bihać, in kamp Lipa hebben we de vluchtelingen een helpende hand geboden. Zij kunnen niet verder en niet terug. Ze zitten opgesloten.

De winterschoenen zijn voor de productieprijs gekomen van een welwillend zakenman uit de Sanjak, regio in Servië̈. De vluchtelingen hebben hun dankbaarheid laten blijken vanwege de gedane hulp.
Als IGMG Balkan doen we met Hasene al 6 jaar aan hulp aan vluchtelingen. Dat hebben we gedaan in Griekenland, Macedonië̈, Servië̈, Kroatië̈, Hongarije en Bosnië̈ en Herzegovina.

“STEUN AAN DE KAMPEN ZAL DOORGAAN”

We hebben mensen onder moeilijke omstandigheden een helpende hand geboden. Ons geloof beveelt ons dit te doen. In navolging van adviezen van de Profeet (vrede zij met hem), zetten we deze daden voort om mensen blij te maken en om hun levens te vergemakkelijken. We zullen verder gaan met hulp aan vluchtelingen. Bihać heeft ook andere kampen, ook daar zullen we onze werkzaamheden voortzetten.

Op korte termijn zijn we ook van plan om te zorgen voor een mobiele kliniek die zowel hulp kan bieden voor de vluchtelingen, als voor de lokale behoeftigen. Moge Allah deze daden accepteren.”

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws