WERELDWATERDAG
Alles begint met een druppel water, wees ook een druppel!

Waarom Wereldwaterdag?

Twee derde deel van het menselijk lichaam bestaat uit water. Het is dan ook vanzelfsprekend dat schoon drinkwater onmisbaar is voor de mens. Echter kunnen maar liefst meer dan 2 miljard mensen niet komen aan schoon drinkwater. Hierdoor sterven jaarlijks miljoenen mensen, omdat ze genoodzaakt zijn om ongezond water te gebruiken. Mensen in Afrika moeten uren reizen om water te bereiken; het bereikte water is meestal ook nog eens modderig of vies water uit beken en vijvers. Ook veel kinderen zijn hier de dupe van. Ze moeten stoppen met school en opzoek gaan naar drinkwater om te overleven.

Hasene opent jaarlijks vele waterputten om het leven in Afrikaanse landen waar schone drinkwater zeldzaam is, te verbeteren. Mensen die in het dagelijkse leven moeten overleven door het gebruik van vies en ongezond water, krijgen door onze waterputten de mogelijkheid om aan schoon en gezond drinkwater te komen. Natuurlijk profiteren niet alleen de mensen, maar ook de dieren en planten.

Hasene doelt ernaar dat mensen bewuster omgaan met het waterverbruik en zo nu en dan ook denken aan mensen die het harder nodig hebben.

Klik hier voor meer informatie over onze waterputten.

 

Contactgegevens afdeling.

Adres

Bergweg 322-A
3032 BB Rotterdam

E-posta

info@hasene.nl

Doneer en help mee!