Diverse hulpacties aangeboden vanuit Nederlandse basisscholen aan Ethiopische leerlingen en gezinnen

Diverse hulpacties aangeboden vanuit Nederlandse basisscholen aan Ethiopische leerlingen en gezinnenHasene Hulporganisatie Nederland is met een delegatie vertrokken naar Ethiopië, naar de regio Benishengul-Gumuz. De regio, in het westen van Ethiopië grenst aan Sudan en Zuid Sudan. Benishengul-Gumuz is verdeeld in drie zones. Assosa is de hoofdstad van de regio.

In samenwerking met de scholen Ababil en El Furkan in Schiedam heeft Hasene twee jaar geleden een start gemaakt met de constructie van het  schoolcomplex in het district Ura Woreda. Vorige jaar is een  gedeelte van het project aan de bewoners van het dorp Afhedhe Onsho opgeleverd.

Hasene vertegenwoordigd door dhr. Mehmet Yaramış en Ahmet Alakay, de scholen Ababil en El Furkan representeert door dhr. Ali Kemal Kadi zijn naar Assosa, naar het dorp Afhedho Onsho om de voortgang van het schoolproject te inspecteren.

Wederom onder grote belangstelling is de delegatie ontvangen. Het was indrukwekkend en hartverwarmend om ontvangen te worden middels slaan op trommels, zwaaiend met vlaggen en het oproepen van ‘ilahi’ (religieus zang). Er werd Kilometers lang geparadeerd en is de delegatie onder hoog gejuich het dorp ingeleid.

Ook doneerden weldoeners het nodige om start te kunnen maken met het aanleggen van een gebedshuis gelegen naast het schoolcomplex. Het leggen van de eerste steen is door Hasene in samenwerking met het district hoofd van Ura Woreda met een ceremonie aangelegd.

Islamitische school IBS Elif Amsterdam heeft in samenwerking met Hasene zowel het schoolcomplex als het dorp Afedhe Onsho twee waterputten geschonken. Met de ingebruikneming van de waterputten is het school en het dorp voorzien van eigen waterputten. Onder grote belangstelling zijn de waterputten voor het eerste keer benuttigd.

Tevens zijn er 1435 voedselpakketten uitgedeeld aan gezinnen binnen de regio. Met het uitdelen van de totale voedselpakketten gaat Hasene ongeveer 10000 individuen weten te voorzien van proviand. Er is meel, rijst en olie uitgedeeld. 22 kalveren zullen komende dagen worden geslacht en het vlees onder de armen uitdelen.

Hasene heeft tevens groot aantallen schoolmateriaal ter beschikking gesteld. Aan de scholieren is het materieel uitgedeeld.