Wij komen middels een iftar maaltijd bijeen met de slachtoffers van de aardbeving

Hasene gaat door met het helen van de wonden die zijn ontstaan door de aardbeving in Turkije op 6 februari met als epicentrum Kahramanmaraş. De hulporganisatie heeft als doel de slachtoffers bij te staan door diverse projecten te organiseren tijdens de naderende ramadan maand. Turkije heeft in de afgelopen jaren vaak te maken gehad met natuurrampen. Waarbij tijdens deze moeilijke periodes de samenhorigheid en de humanitaire hulp ook steeds meer toenemen. Hasene intensiveert haar werkzaamheden door met de aardbeving slachtoffers bij een te komen en deze te ondersteunen. Deze werkzaamheden zorgen ook voor het versterken van de solidariteit en broederschap in de samenleving.

Bekir Altaş, voorzitter van Hasene, zei het volgende over de activiteiten die tijdens de Ramadan zullen plaatsvinden: “We zullen tenten opzetten voor de Ramadan in Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman en Hatay. In deze tenten zullen we gezamenlijke iftars verzorgen met de getroffenen. Daarnaast zullen er gedurende de Ramadan verschillende activiteiten en programma’s worden georganiseerd. Met deze inspanningen hopen we de lokale bevolking te ondersteunen en morele steun te bieden aan onze getroffen broeders en zusters.”

Bovendien zal Hasene doorgaan met haar taken in de gaarkeukens en het uitdelen van iftar maaltijden. Met deze projecten is het doel de solidariteit jegens de slachtoffers te versterken en hun tegemoet komen in hun behoeften.

Waar de aardbeving de levens van de getroffen sterk heeft beïnvloed, blijkt maatschappelijke solidariteit en hulp bieden het beste medicijn om de wonden te helen.

Klik hier om een iftar maaltijd te doneren.