etiyopya okul 1024x600 1 848x300
Nieuws

Nieuwe school in Ethiopië

In verschillende landen is Hasene actief op het gebied van educatie voor de behoeftigen. Zo ook in Ethiopië. In een dorp bij Asosa, op 700 km afstand van de hoofdstad, werd een school gebouwd bestaande uit 3 klassen en een lerarenkamer. Het complex van basisschool “Afedhaonsho” beslaat een ruimte van 283 m2 en staat o p een perceel met een oppervlakte van 1000 m2.

In januari werd een grote opening gehouden. Hierbij waren naast de lokale bevolking en bestuurders ook directeur van Hasene International Mesud Gülbahar, directeur van Hasene Nederland Mehmet Yaramis en vrijwilliger Ahmet Alakay.

Mesud Gülbahar: “We zijn niet voor het eerst in Ethiopië. Eerder waren we hier al met vele hulpacties en projecten.
Het belang van educatie hoef ik niet uit te leggen. We zouden ons allemaal samen in moeten zetten voor educatie en onderwijs zodat we iets kunnen betekenen voor een goede toekomst voor de kinderen.

Vooruitgang wordt behaald met educatie. Investeren in onderwijs zal niet meteen vruchten afwerpen maar op lange termijn zal de invloed zeker te merken zijn. Met veel inspanning moeten we ons inzetten op het gebied van onderwijs en met veel geduld en toewijding onze kinderen grootbrengen.

Dit soort onderwijscentra moeten op elk vlak gesteund worden met tegemoetkoming voor alle behoeften. Ik wil de leraren bij voorbaat bedanken voor hun te geven inzet. De kinderen zullen namelijk door hun toewijding op goede plekken terechtkomen.
Alle ouders zouden zonder onderscheid tussen jongens en meisjes zich in moeten zetten voor onderwijs van hun kinderen. De kinderen moeten houden van onderwijs en met plezier al rennend naar school komen.
Ik dank ook de verantwoordelijken en leerlingen van Nederland Ababil en El Furkan scholen voor hun bijdrage aan het maken van een onderwijscentrum, op duizenden kilometers afstand. We zullen in volle vaart doorgaan met onze onderwijsprojecten.”

*: Met de bijdrage van Hasene hulporganisatie, basisscholen Ababil en El Furkan scholen

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws