rop foto 1024x548 2
Nieuws

INTERVIEW: WATER, EEN LEVEN OP ZICHZELF

Rüşdü Dücan, een van de 6 zakenmensen die samen kwamen voor de opening van 31 waterputten in Tsjaad, heeft niet alleen de gemeenschap, maar ook zijn eigen familie geraakt. We spraken met Dücan, een vader van twee kinderen, die een waterput heeft laten slaan voor zijn vader en moeder, over dit bijzondere project en de betekenisvolle herinneringen die hij deelt.

Waarom wilde u hier een waterput slaan? Wat leidde u naar het starten van dit project?

Zij (Hasene) die deze goede daad mogelijk hebben gemaakt, hebben ons ondersteund. Hasene heeft ons geholpen bij dit project en heeft ons de gelegenheid gegeven. Ik kreeg de mogelijkheid om een waterput te laten slaan voor mijn vader en moeder.

“WATER, EEN LEVEN OP ZICHZELF”

Wat zullen de voordelen zijn van waterputten op de levenskwaliteit van mensen, verwacht u?

Voordat ik hier kwam, wist ik niet hoeveel voordeel het zou opleveren, maar toen ik hier kwam en zag hoe weinig ze eigenlijk van onze middelen en gunsten hebben, realiseerde ik me echt dat water voor hen op zichzelf een leven is. Nadat ik dit heb gezien, besefte ik pas hoeveel water de levenskwaliteit kan verhogen.

Was er een gebeurtenis hier die indruk op u heeft gemaakt?

Toen de opening van de waterput plaatsvond, zagen we dat de putten een heel mooi ontwerp hadden. Het water dat na een wassing van de mensen af druipt en het overtollige water verzamelt zich onderin. Dit wordt dan weer gebruikt als drinkwater voor de dieren. We hebben zeker vreugde gezien en smeekbeden van de mensen gehoord, maar om vandaag getuige zijn van het geluk van een dier dat water drinkt, was een mooi moment, een mooi gevoel.

Wat wilt u tegen andere zakenmensen zeggen over dit soort projecten?

Vooral voor degenen die zich bezighouden met handel kan ik het volgende zeggen. Soms draait het leven te veel om materieel bezit. We concentreren ons op handel. We kunnen dan onze menselijkheid vergeten. Dus betrokken zijn bij zulke projecten en naar deze regio’s afreizen en hier aanwezig zijn, is een noodzaak om zowel onze menselijkheid te versterken als onze spirituele gevoelens te doen herleven.

Wij danken u hartelijk voor uw betekenisvolle bijdrage. Is er tot slot iets dat u wilt toevoegen?

Dank u wel. Ik hoop dat deze projecten zullen toenemen. Hopelijk zal met de Wil van Allah iedereen toegang krijgen tot de bron van beschaving, het water. Ik wil graag mijn dank uitspreken aan iedereen die ons hier heeft gebracht, die ons heeft geholpen.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws