photo 5208597369636116668 y 1024x768 1 768x576
Nieuws

Hasene reikt een helpende hand uit naar Nepal

Bij de aardbeving met een kracht van 6,5 op 4 november 2023 in de regio Khalanga van Nepal verloren meer dan 200 levens, raakten meer dan 1000 mensen gewond en werden meer dan 15.000 huizen beschadigd, waardoor veel gezinnen dakloos werden. Hasene-vrijwilligers hebben succesvol hulp geboden in de regio en voorzien in de dringende behoeften van de slachtoffers.

PAKKETTEN VOOR BASISBEHOEFTEN GEDISTRIBUTEERD

Het team, onder leiding van Ersun Emekçi (de vertegenwoordiger van de Rhein Neckar Saar-regio) en Celalettin Ateş (de vertegenwoordiger van de Kuzey Ruhr-regio), reageerde snel door de eerste hulpdistributies te coördineren na de aardbeving in Nepal. In de eerste fase waren de hulppakketten, die waren voorbereid voor 180 slachtoffers van de aardbeving, voorzien van dekens, bedden en levensmiddelen. De voedselpakketten bevatten essentiële benodigdheden zoals 25 kg rijst, zout, linzen, vloeibare olie en bloem. Bovendien brachten Hasene-vrijwilligers 1500 dekens, 1500 voedselpakketten en 1500 bedden naar het gebied en verstrekten deze aan de behoeftigen. Deze aanvullende hulp werd snel gedistribueerd naar degenen die dringende behoeften hadden.

SAMENWERKING EN SOLIDARITEIT

De nederzettingen in de regio Khalanga, met een bevolking van 80.000, hadden een zeer verspreide structuur. Bovendien werd samengewerkt met gemeenten en lokale instanties om de getroffenen nauwkeurig te identificeren voor noodhulp, gezien de aardverschuivingen die optraden als gevolg van de aardbeving. Hierdoor konden de distributies snel, effectief en ter plaatse worden uitgevoerd. Het Nepalese volk en de internationale gemeenschap blijven hun steun betuigen aan de slachtoffers van de aardbeving in deze moeilijke tijden en dragen bij aan het herstelproces in de regio.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws