In de Turkse Republiek Noord-Cyprus is een voedselproject uitgevoerd om steun te bieden aan behoeftige gezinnen die daar wonen. Het initiatief streeft ernaar 500 gezinnen en 2.000 individuen te bereiken, zodat ze niet worden blootgesteld aan de moeilijke omstandigheden van de wintermaanden.
Het project omvatte 100 dorpen in 6 districten van Turkse Republiek Noord-Cyprus
Hierbij werden 60 gezinnen in Güzelyurt, 70 in Lefke, 120 in Lefkoşa, 100 in Girne, 100 in Gazimağusa en 50 in İskele werden bereikt. Dit succesvol project werd zorgvuldig beheerd door een observatieteam van 18 personen.
In samenwerking met lokale overheden, regionale niet-gouvernementele organisaties en in coördinatie van de dorpsleiders werden behoeftige gezinnen geïdentificeerd en voorzien van voedselpaketten.
De inhoud van de voedselpakketten:
Zonnebloemolie, suiker, rijst, tomatenpuree, pasta, kikkererwten, groene linzen, bloem, zout, bulgur, thee, rode linzen en koekjes.




