Dusty,Street,Of,Poor,African,Village
Nieuws

Eén boom, duizend hoop

Hasene heeft honderden mango bomen geplant in Sierra Leone en is gestart met een project in Nederland om een bos te creëren in een natuurgebied van Staatsbosbeheer. De buitenlandse projecten die we gestart zijn, hebben ons geïnspireerd om een soortgelijk project op te zetten in Nederland. Onder het motto

“Een boom, duizend hoop”, zijn mango bomen geplant in het Hasene complex in Sierra Leone, dat bestaat uit een gezondheidscentrum, een schoolgebouw, een weeshuis en een moskee. Een nieuw project is gecreëerd door een stuk land naast het complex te kopen, waar inkomen gegenereerd zal worden voor het complex door het planten van mango bomen.

Hasene stelt voor dat voor elke gedoneerde mango boom in Sierra Leone, er een boom geplant zal worden in een natuurgebied van Staatsbosbeheer in Nederland. Hasene heeft in samenwerking met de Buitenfonds Foundation een project opgezet om een bos te creëren in een natuurgebied van Staatsbosbeheer in Nederland, waar zij 222 bomen hebben gedoneerd.

De mango bomen zullen voedsel bieden aan kinderen in Sierra Leone en de bomen in Staatsbosbeheer zullen biodiversiteit bevorderen en CO2 verminderen, waardoor de opwarming van de aarde wordt tegengegaan. Daarnaast zal de boomgaard in Sierra Leone beschutting en schaduw bieden aan de lokale bevolking en kinderen in het complex.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws