a3f86a64 7e33 4815 8d40 bae41e54b37d kopie 1 848x300
Nieuws

“Eén boom, duizend hoop”

Hasene plant honderden mangobomen in Sierra Leone en start een project in Nederland om in een natuurgebied van Staatsbosbeheer een bos aan te leggen.

De vele projecten die we in het buitenland hebben opgezet, inspireerden ons om naar het voorbeeld daarvan in Nederland een soortgelijk project in de natuur op te zetten. 

Onder het motto ‘Eén boom duizend hoop’ zijn er mangobomen geplant in Hasene Complex van Sierra Leone. Het Complex bestaat uit een gezondheidscentrum, een schoolgebouw, een weeshuis en een moskee. Een naast het complex gelegen stuk grond is achteraf opgekocht. Een nieuw project was gecreëerd waarbij middels het planten van mangobomen hierop, men in de toekomst inkomen gaat genereren voor het Complex.

Het voorstel is dat Hasene weldoeners in Nederland voor iedere te doneren mangoboom in Sierra Leone in Nederland één boom in een natuurgebied van Staatsbosbeheer zal gaan planten.  Via Stichting Buitenfonds heeft Hasene een project in Nederland opgezet om in een natuurgebied van Staatsbosbeheer een bos aan te leggen. Welgeteld heeft Hasene maar liefst 222 bomen gedoneerd die in de natuurgebied van Staatsbosbeheer in Brabant zijn geplant. 

Als straks de mangobomen in Sierra Leone hun vruchten gaan afwerpen zullen de bomen in Chaam de CO2 uit de lucht halen. Terwijl de bomen in het natuurgebied van Staatsbosbeheer voor de biodiversiteit gaan zorgen, zullen de kinderen in Sierra Leone zich met de mangovrucht gaan voeden. 

Een gemiddelde boom in Chaam gaat straks circa 20 kilo aan CO2 opslaan die vervolgens omgezet en als zuurstof weer in de lucht wordt gelaten.

De eerste oogst van een mangoboom is rond 18 kg aan vrucht, na zijn tiende jaar kan het tot 100 kg oplopen.

Het reduceren van de CO2 in de atmosfeer gaat gepaard met het verminderen van de opwarming van de aarde.

De boomgaard in Sierra Leone zal voor de omwonenden en de vele kinderen in het Complex van Sierra Leone voor schaduw en schuilplaats zorgen. 

En voor ons donateurs geldt; “Zelfs de schaduw van een geplante boom wordt gebruikt, en is een beloning voor het planten van de boom.  Hoe meer die boom wordt gebruikt, hoe groter de beloning.”

Wil jij ook een boom planten? Klik dan hier.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws