WhatsApp Image 2023 12 28 at 17.09.51 1 1024x576 2
Nieuws

CATARACTOPERATIES HEBBEN EEN NIEUW ADRES: NIGER

De inspanningen van Niger op het gebied van ooggezondheid worden bekroond met gratis staaroperaties. Het National Eye Health Program (PNSO) van het Ministerie van Gezondheid van Niger zet, met de steun van Hasene, een grote stap in de strijd tegen staar in de regio’s Zinder en Diffa.

DOEL: 1000 MENSEN

De campagne, die duizend mensen de kans biedt om opnieuw te zien, streeft ernaar hoop te bieden, vooral aan mensen die het risico lopen blind te worden. Deze campagne, gericht op de ooggezondheid van de bevolking van Niger, wordt gezien als een belangrijke stap in de inspanningen om het verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt door staar terug te draaien.

Volgens het aangekondigde programma van het Ministerie van Gezondheid van Niger zullen staaroperaties worden uitgevoerd op de volgende data:

  • 27 – 31 december 2023: Regionaal Ziekenhuis van Tanout (Regio Zinder)
  • 2 – 6 januari 2024: Regionaal Ziekenhuis Damagaram Takaya (Regio Zinder)
  • 8 – 12 januari 2024: Regionaal Ziekenhuiscentrum van Diffa (CHR Diffa)

De campagne heeft tot doel een bron van hoop te zijn voor duizend mensen die het risico lopen blind te worden. Deze operaties, die het herstel van het gezichtsvermogen en het herwinnen van talrijke mogelijkheden in het leven mogelijk maken, worden beschouwd als een van de belangrijke stappen in de ooggezondheid van Niger.

Deze campagne tegen het verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt door staar in Niger trekt de aandacht als een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van de samenleving. De waarde die wordt gehecht aan ooggezondheid, samen met stappen die worden genomen op het gebied van volksgezondheid, komt naar voren als een belangrijke stap om de levenskwaliteit van mensen die in Niger wonen te verbeteren.

TANOUT

Een ander adres waar operaties worden uitgevoerd, is de stad Tanout. Hier werden 300 staaroperaties uitgevoerd.

Deel het:
Overzicht

Gerelateerde nieuws